AFSPRAAK MAKEN? BEL 055-8430431Vrouwen willen het weten

 

 

Uit ons vooronderzoek blijkt dat vrouwelijke patiënten regelmatig het gevoel hebben dat hun hartklachten samenhangen met hormoonschommelingen. Veel artsen vinden het echter niet nodig hier serieus naar te kijken. Met ons onderzoek komt hierover eindelijk meer duidelijkheid.

Ons onderzoek kan direct de zorg voor vrouwen verbeteren. Als er een duidelijk verband is tussen de maandelijkse cyclus en hartklachten, kunnen artsen hiermee rekening houden bij het stellen van de diagnose en de behandeling van hartklachten. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat vrouwen alleen bepaalde medicijnen hoeven te slikken op de dagen dat de hartklachten het hevigst zijn.

Hartkloppingen en pijn op de borst

 

 

Ons doel is om 500 vrouwen met een regelmatige menstruele cyclus en hartklachten in ons onderzoek te includeren. Het gaat om vrouwen die bij de huisarts of cardioloog komen met hartkloppingen of pijn op de borst. Zij houden minstens twee maanden bij wanneer zij hartklachten hebben en op welke dagen ze ongesteld zijn. Zo kunnen we onderzoeken of hiertussen een verband is of niet.

Bij 40 van deze vrouwen doen we vervolgonderzoek. Bij hen herhalen we op 3 verschillende momenten van de menstruele cyclus bepaalde diagnostische onderzoeken, zoals een fietsproef of een holteronderzoek (monitoring hartritme). Zo kunnen we concluderen of de uitslag van deze onderzoeken wordt beïnvloed door de menstruele cyclus.

 
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Zelf je afspraak maken, 24 uur per dag

AFSPRAAK MAKEN? BEL 055-8430431

Er zijn meer tijden mogelijk dan in de webagenda open staan!

Orthomoleculair geschoold
(sinds juli 2014) 


Gezocht:vrouwen met hartklachten en een regelmatige menstruatie cyclus om onderzoek te doen naar de invloed van de vrouwelijke hormonen op de klachten. Er kan meer duidelijkheid komen door onderzoek!!

https://womensheartstudy.nl/
lees het hele artikel
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten

Activiteit

Filmpje:

https://www.destentor.nl/apeldoorn/in-de-overgang-na-17-00-uur-geen-koffie-thee-en-chocolade~a08a3207/

Tijd voor jezelf moment


Herkenning? Erkenning? 

Iemand die begrijpt waar je het over hebt.
Die jouw klachten serieus neemt.
Gun jezelf een consult,...
Het kan je zoveel inzicht geven!

Meer lezen? 'Te lijf'
door Isa Hoes


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gratis Care for Women nieuwsbrief

Elke maand het laatste nieuws over Care for Women en nieuwe artikelen. Blijf verbonden, meld je aan!

Naam *
E-mail *